Activiteiten

Eten en drinken

Marches de producteurs de pays

Vlakbij, op het plein in het dorpje Chartrier-Ferrière ,  wordt iedere woensdag een gezellig marktje georganiseerd waar u heerlijke streekproducten kunt kopen en u zelf  ter plaatse kunt klaarmaken op de barbecue. Tijdens het eten kunt u genieten van livemuziek. Wilt u dit zeker niet missen? Reserveer dan alvast via de VVV: 05 55 85 44 85.

Camping Restaurant La Magaudie

Op ca. 3 km afstand bevindt zich een prachtige camping waar u lekker kunt eten en genieten van live muziek.

Wandelen en Fietsen

In de prachtige omgeving van Chasteaux komt u even helemaal tot rust. Geniet van de prachtige natuur, de streekproducten en het heerlijke klimaat. Achter het park bevindt zich een prachtig bos waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het is ook zeker de moeite waard om een wandeling te maken rond het meer “Lac du Causse”. Dit is een wandeling van ongeveer twee uur.

Sport

Vissen

Voor de visserij liefhebbers is er volop visgenot in het meer. Hier is wel een vergunning voor nodig. U kunt deze in Larche aanschaffen.

Golfen

Ook voor de golfers onder ons zijn er in de omgeving genoeg mogelijkheden. Hieronder enkele links naar golfbanen in de buurt.

Brive la Gaillarde – Golf de Planchetorte -18 holes baan op slechts 10 km afstand. Een zeer gevarieerde golfbaan met veel heuvels op en af en 1 riviertje, dat altijd in de weg ligt.

Saint-Cère- Golf de Montal – 9 holes. een knusse 9 holesbaan rondom de zuidkant van de heuvel. Prachtige lange holes met een magnifique uitzicht op het Chateau de Montal.

Aubazine – Golf du Coiroux – 27 holes. Een 9 holes baan met veel par 3, leuk om het korte spel te oefenen. Deze prachtige 18 holes baan ligt aan een groot meer, in de heuvels tussen de bossen. Ook de rit er naar toe is vanaf Sarrazac zeker de moeite waard.

Lachapelle – Souillac Country Club – Moeilijke baan in heuvelachtig landschap.

Kanoën op de Dordogne

Een ontspannende kanotocht is een van de favoriete uitstapjes in deze omgeving. De rivier is niet echt wild en op een relaxte manier zakt u tussen de steile wanden en de prachtige overs de Dordogne af. Af en toe onderbreekt u de toch voor een picknick of een heerlijke duik in het koele water.

Aan de Dordogne zijn verschillende opstapplaatsen waar men kano’s kan huren. De afstanden variëren van 7 tot 20 kilometer. Er is een busverbinding die u ‘s avonds weer terug brengt naar uw opstapplaats.

Klik hier voor site van de kanoverhuur op de Dordogne. (Hier staat ook een kaartje met alle opstapplaatsen)

Watersport

Op het meer Lac du Causse, het meer waar park Port Couzages aan ligt, zijn verschillende watersporten te beoefenen. Zo kun je er sufen, zeilen, waterskiën, kanoën, vissen en uiteraard zwemmen.

Je kunt er zeilboten, surfplanken en roeiboten huren. Ook is er een waterskischool en is er een afgezet strandje met een duikplank.

Wandelen

In de omgeving zijn vele bewegwijzerde wandelpaden van verschillende lengtes. Bij de VVV zijn ongetwijfeld wandelkaarten en wandelroutes te verkrijgen die geschikt zijn voor uw wensen.

Grotten

Lascaux
De Grot van Lascaux werd in 1940 ontdekt. Om de schilderingen te sparen werd in 1963 besloten nog maar een klein aantal bezoekers toe te laten in de grot. Om toch de toeristen aan hun trekken te laten komen is een tweede grot gemaakt, met daarin exacte replica’s van de schilderingen. Deze grot is wel toegankelijk voor publiek, en heet heel toepasselijk Lascaux II.

Grottes de Lacave
Twaalf betoverende zalen waaronder een, door “”zwart” licht verlichte zaal van 2000m2 Onderaardse meren, zonderlinge, grillig gevormde stalagmieten. Elektrische trein en lift.

Diversen

Le Gouffre de Padirac
Een 560 meter lange ontdekkingstocht van de ondergrondse wereld in bootjes op een diepte van 110 meter over een onderaardse rivier, gevolgd door een verbazingwekkende wandeling door enorme galerijen, waaronder de “Grand Dome”, een zaal van 94 meter hoog. Vier liften geven toegang tot dit unieke en grandioze natuurfenomeen.

Reptielenland (Martel)
Een kijk op reptielen, 86 soorten getoond in daglicht.Slangen, krokodillen,, hagedissen, schorpioenen, schilpadden en spinnen. de grootste verzameling van Frankrijk.

Les Eyzies – Les grottes du Roc de Gazelle
U ontdekt in dit park reconstructies uit het leven van de prehistorische mens, op dezelfde plek als waar ze toen werkelijk geleefd hebben. u loopt door de grotten en tunnels die al vanaf de prehistorie gebruikt werden als schuilplaatsen. tijdens uw wandeling, over de schitterende bospadden kunt u bij elke bocht een verrassing verwachten. Tenslotte, beneden aan de rotswand, bezoekt u een grotwoning uit het begin van deze eeuw, waar het lijkt of de bewoners elk ogenblik thuis kunnen komen.

Comments are closed.